Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Estiu a Cadaqués

Publicat el 31 d'agost de 2015 per rginer

 

 

 

Demà comença el mes de setembre. Encara hi ha gent que estiuejerà fins ben bé el 20 o 22 de setembre, un dia després que comenci la tardor. Enguany jo he estiuejat a Cadaqués, tres setmanes, des de meitat de juliol fins la segona setmana d’agost. Una estimadíssima amiga m’ha deixat compartir el seu apartament, en un carrer de Cadaqués de nom ‘Sa Tórtora’. Han estat tres setmanes de descans, de fer quasi res, de gaudir de la mar Mediterrània, prendre el bany i nedar, de passejar, poquet perque la fortíssima calor no podia convertir les passejades en moments agraïts, prendre la cerveseta, dinar, becaina, mirar la tele quan s’ho valia, llegir la novel.la Un film (3000 metres) de Víctor Català, Editorial Club Editor. Capvespre, lluny del sol, passejar i prendre, perquè no?, un gin mare (us el recomano). Fins i tot vaig provar un cocktail guanyador, exclusiu del noi del Pere Vehí del Boia, un Gin Kontos, gin mare i placton ! Deliciós. Converses amb amics i amigues. Sopars o dinars amb colla. Una pizza lleugera mentre miraves els partits del Barça per la tele a casa. Concerts a l’esglèsia, amb el gran Christian Zaccharias …. Mozart, Haydn, o un trio interpretant música de cinema de Morricone i Nino Rota, al Portitxol, (un guster) o un quartet de corda a Port Lligat. Entrar a les galeries d’art on sempre et trobes amb sorpreses, obres d’autors desconeguts, però que et diuen coses amb els colors i la pintura de les seves obres.

DSC_0114

DSC_0054 (1)

Seure davant una cervesa i en Juane mostrant les gambes acabadetes de pescar de la costa de Cap de Creus. No podía marxar sense un tast. Som-hi unes gambes per les senyores perque es llepin els dits. I així va ser. Anem sovint al Restaurant Marina, una mica amagadet del passeig, amb una cuina excepcional.

Un curt viatge a L’Armentera per visitar uns amics que m’hi van convidar. La Sarfa m’hi va portar. Més tranquil que a Cadaqués. Converses llargues, tots implicats amb aquest 27S15 i l’11S15. Recordar la Costa Brava de fa molts anys. Comprar bon peix, fruita i verdura i veure sortir el sol des de la finestra de l’habitació de casa en J. i la M.

DSC_0066

I dia rera dia llegint un, dos, tres capitols de la novel.la de Víctor Català. La vaig acabar precisament el dia 8 d’agost, un dia abans de tornar a Barcelona. La cirereta. Una novel.la immensa, preciosa.

I el diumenge 9 d’agost amb la Sarfa torno a Ciutat. Em trobo el meu barri quasi sense gent. Dues setmanes on era difícil trobar-te amb els veïns, a no ser que baixéssis a Barcelona on veies visitants, turistes, a centenars gaudint del bon temps i la Ciutat.

Comencem un nou curs, i és important, molt important. Els motors són ja quasi a punt. L’11S15 comença i el 27S15 serà l’exàmen final. Quin goig, quina alegria, tenim ja la República Catalana a tocar.  Perque mai he deixat de creure que ho aconseguirem, segur.

He fet aquest video amb fotografies de Cadaqués. Aquest estiu n’he fet poques, la majoria són del mes d’abril d’enguany i algunes d’anys anteriors. La música escollida una havanera que la gent de Cadaqués coneixen bé i tenen cantaires de categoria que la canten millor.

[vimeo 137815035 w=500 h=281] <p><a href=”https://vimeo.com/137815035″>Cadaqu&eacute;s : Mediterranean flair</a> from <a href=”https://vimeo.com/user3223114″>Roser Giner Bru&ntilde;&oacute;</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

 

 

 

 


  1. Roser, què magnífic! Vaig estar a Cadaqués a mitjans de juliol, de poc no ens trobem! No el coneixia i m’ha semblat fantàstic! Jo hi vaig trobar un quadre preciós en una d’aquelles galeries, encara que no vaig fer tants tastets de menges i beuratges. La calma, el mar, els empedrats… i l’expo de Pitxot, que em va impressionar.
    Demà és santornem-hi, però sí, fer vacances a setembre sempre he pensat que és el millor!
    Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.