Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Palau Sant Jordi – Tornem a les urnes, tornem als carrers

Publicat el 25 d'abril de 2015 per rginer

 

 

He tornat fa uns minuts del Palau Sant Jordi. Suposo que la gent llegirà als diaris, escoltarà per les radios i ho veurà per la tele, que no hi havia eufòria, que no va ser el mateix que el concert del Camp Nou, que no s’ha omplert l’anella olimpica, etc. etc. És curiós saber que en pensen els que escriuen i fan els relats de l’acte. Moltíssimes vegades res a veure amb el que han vist i han viscut els assistents. I quina mania de comparar, quan cada acte és diferent, i les circumstàncies res a veure. I no vull parlar dels tertulians de les televisions del reino de españa i les cròniques de certs diaris.

M’he trobat un acte alegre, festiu, socialment compromès, amb accions veritablement encertades. Dos grans presentadors (Quim Masferrer i Eloi Vila). Un començament important, fent referència als Països Catalans, i al País Valencià, Ovidi, la seva música, les seves reinvindicacions i esmentar que avui 25 d’abril és la seva festa nacional.

576_1429908911estelades2

 

Antonio Baños ha fet un excel.lent discurs, social, com català nascut prop de la Meridiana, fill i nét d’immigrants, i reinvindicant que a la Meridiana hi viuen molts catalans i catalanes, diferents, lluitadors, persistents i que sí, volen viure en una República Catalana.

A mí m’ha semblat un acte esplèndid, el Palau Sant Jordi ple, i la gent compromesa i convençuda que guanyarà el sobiranisme el 24M15 i el 27S15. Un acte organitzat per als alcaldes i alcaldesses que es presenten en aquestes eleccions, un suport de la gent, la gent que empeny i empeny, perque vol alcaldes sobiranistes i no vol ja que els politics s’adormin. La por és pels covards. I no ho som. Només volem que els politics no facin més el ridícul i es comportin com el que són, politics al servei de las Republica Catalana. No ens torneu a fallar.

higinia junqueras rull

I en aquests els nostres temps que sempre es busca la fotografia, doncs ahir nit ja la van trobar, i ben explícita: Rull, Junqueras i Fernández junts, els que han signat el full de ruta per la independència, obert a més gent, i al seu costat Muriel Casals, Carme Forcadell i VIla d’Abadal, i dins el Palau, la gent, el poble, que empeny i empeny i que vol votar en unes eleccions que el poble vol que siguin plebiscitàries, i el poble que vol que es proclami la República Catalana, perque guanyarem. Perque volem marxar del reino de españa, així de senzill.

Perque no hi ha cap més solució per poder viure en un país més lliure, més just socialment i on la gent se sentirà feliç, que proclamar la República Catalana el 28S15.

La Dharma va acabar d’arrodonir l’acte. Espectacular.

Endavant les atxes. Ho aconseguirem, segur. Broquil is OVER,

 

 

 


  1. Gràcies, Roser, pel teu post. Jo no hi era físicament, però sí en la distància. Quina llàstima com alguns s’entesten en voler explicar una altra realitat.
    I, com dius tu, broquil is over!
    Una abraçada,

    Mònica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.