Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Sis setmanes a Hà Nôi

Publicat el 12 de març de 2015 per rginer

 

 

Sis setmanes vivint en una Ciutat dona per molt i si he de començar crec que la millor imatge són les branques del presseguer en flor, una flor de color rosa intens. Es van començar a veure la primera setmana de febrer. Els pagesos, agricultors que han estat treballant tot l’any per poder oferir els millors arbres i les millors branques de presseguer han patit i molt. El mes de gener van tenir més de vuit dies de bonança i els arbres van començar a mostrar el color de les flors massa aviat.

La Ciutat es va omplir de Hoa Dao  i també de Kumquats. El color rosa intens donava un color fantàstic a moltíssimes cantonades dels carrers del barri vell, i al carrer Hang Ma, ocupaven tot el carrer sencer, i al carrer Hang Cot, hi havia un munt de gent davant una escola on podies comprar la branca que més t’agradava. No hi ha casa a Viêt Nam que no tingui aquesta flor al menjador, a la porta. Creuen, i estan convençuts, que foragiten els mals esperits de la llar.

DSC_1005

 

Un dia abans del 1r dia del Tê’t vaig comprar una branca i la vaig posar damunt la taula de l’habitació de l’hotelet. Vaig escollir bé. Les flors bellíssimes i els capolls van florir, però ja amb un color rosa més pàl.lid.

 

DSC_0462

Els camperols i els ‘minoristes’ cerquen bons llocs als carrers de Hà Nôi per vendre les branques. Dormen allà mateix, en petites tendes de campanya. La gent es para, mira, negocia el preu, però sobretot cerca la branca més bonica i amb més capolls. Hi ha diferents preus. Jo vaig comprar-la l’últim dia, i és clar, el preu va ser molt bò, 50.000,- VDN ( 2,30€). El Mercat de la Flor bull d’activitat. A les 5 del matí ja és ple de compradors.

DSC_0304_2

 

Un poblet proper a Hà Nôi és on trobes les grans extensions de planters del presseguer, Nha Tan. La feina de tot un any per vendre el fruit una vegada durante el Tê’t. Viêt Nam és un país emergent, al seu ritme, de més de 90.000.000 habitants, i necessiten moltes branques de presseguer al Nord i d’albercoquer al Sud. NIngú vol tenir ‘mals esperits’ a casa al llarg del nou any i de les branques pengen  les targetes de color vermell ( color de la sort ) on demanen el que tothom desitja al món ….. salut, felicitat, joia i pau.

 

Publicat dins de Hà Nôi | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.