Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Matí de Reis – Anna Lizaran, el llibre

Publicat el 6 de gener de 2015 per rginer

 

 

El matí de Reis és un dels díes més tranquils de l’any i m’agrada sortir de casa aviat, a les vuit per anar a cercar el diari i prendre un cafetó amb una gota de llet. I així ho he fet. NIngú pel carrer, ni tan sols la gent que treu els gossets a fer un tomb ràpid de matí. No he pogut prendre el cafetó. El xicot del forn i bar ha tingut un ensurt i les lleixes de la botiga no han aguantat el pes i tot ha caigut a terra. Estava ben atabalat.

Un matí de boira, humit, de gener. Arribo a casa i sí, els Reis hi han passat ! A veure, un paquet bastant gran ….. un llibre ….Anna Lizaran – Fundació Teatre Lliure-Teatre públic de Barcelona i Viena Edicions. El vaig demanar i me l’han portat. Quin goig ! D’ací uns díes, dos anys d’absència de l’Anna i ha estat el moment de tenir-lo entre les meves mans per recordar tot el bò que l’Anna em va donar. Il teatro è effimero ma dura nel cuore … ho va dir Giorio Strehler, i ens ho recorda en Joan de Sagarra en el pròleg del llibre.

He obert el llibre i avui, permeteu-me copiar el que va dir l’Anna quan se li va preguntar: Què penses del teatre?

—  No es pot fer conserva ni melmelada de les coses. La sort que tenim és que el teatre sigui viu, sigui esperit. El Lliure va començar en una època de moltes mancances, però va aconseguir fer realitat les fites que s’havia proposat. Perquè les coses s’han de fer bé, amb honestedat i d’acord amb el moment. Tot ha de bategar al mateix temps que ho fa el carrer —

teatre-lliure

 

Paraules ben dites, pensament que comparteixo plenament i fora bò que molts de nosaltres ho tinguem present i fem les coses ben fetes, amb honestedat i d’acord amb el moment. Gràcies Anna.

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.