11 de novembre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Odis, pors i viabilitat

No entenc els d´allà. Ens envien insults de tota mena,ens prohibeixen coses, diuen que som insolidaris i només fem que demanar diners; i ara diuen que Catalunya és la causant de la mala imatge que té Espanya davant Europa.
Amb tot, no volen deixar-nos anar i tenir-nos junt amb ells, per poder odiar-nos tota la vida. O són tontos o masoquistes. ¿Per què voler estar junt amb algú que odies, i segons ells, és insolidari i dóna mal exemple de cara a Europa? Són motius suficients per engegar-nos a dida! Doncs no!

I els d´aquí, els porucs i plens de pors, tampoc els entenc. Es passen dies i setmanes anant a tertúlies de ràdios i televisions, i escrivint als diaris articles d´opinió, amenaçant-nos un futur negre, fosc, pessimista i apocalíptic on una Catalunya independent no hi té cabuda i no pot ser viable. I quan serà viable? Per que aquest tema de la viabilitat segueix com sempre.

Si no, llegiu què diu Josep Pla a les seves Cròniques Parlamentàries en l´article La Qüestió Catalana : “Es fa cada dia més difícil de parlar, de Madrid estant, de la qüestió catalana. La meva personal opinió és que els esdeveniments de Catalunya, són mirats, a Madrid, i en general a tota la Península, amb una aprensió notòria, aprensió que els discursos oficials que es pronuncien aquests dies no arriben pas a esvair ni dissimular”

Us sonen aquestes paraules? Això ho va escriure Pla, el 5 de maig del 1931. Han passat 81 anys i seguim igual. Quants anys més han de passar per una Catalunya independent viable?

Jaume Meneses Tàpies, 6 de novembre del 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!