23 d'abril de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Sobre la nacionalització d’YPF

El govern argentí expropia el control de 51% de YPF, la joia de la corona de la família “espanyola” Repsol. 
A l’estona de conèixer la noticia, tot el govern, encapçalat per Sáenz de Santamaria(no, tampoc hui el senyoret Rajoy a donat la cara), s’ha tirat al coll del govern argentí amb l’objectiu de buscar explicacions per aquest fet. Cal recordar que entre el socialista Felipe Gonzalez i el dretà d’Aznar (cadascun en la seva respectiva època) van desnacionalitzar la a la petroliera Repsol, perquè donarà curs a la multinacional d’espoliar Amèrica Llatina sense que el govern s’embrutés les mans. És a dir, que des de fa uns anys, l’única cosa que Repsol conserva d’espanyol és el nom. Tampoc aporta cap benefici a l’estat.
Bàsicament el que ha passat hui, és intolerable; no, no parli de l’expropiació de YPF, fet que aplaudeix: Els beneficis de la terra són per a qui la treballa, no per a quatre burgesos que no fan res. Fa uns dies sentia que Amèrica Llatina està creant escola. Després d’accions com aquestes, sols comparable a la nacionalització que va fer Chávez allà en el 2007, mes que crear escola, el que està és donant lliçons.
El que és intolerable és que el govern, en un arravatament de patriotisme es posi a defendre una multinacional que cotitza a paradisos fiscals, que espolia descaradament recursos natural, que no té ja cap relació amb Espanya, una empresa pare del neoliberalisme, que va agafada de la maneta de l’imperialisme pro-yanki i una llarga llista de males qualificacions que m’estalviaré per a no fer-ho avorrit. El que fa tot açò més vergonyós encara, és el simple fet de lladrar contra América Llatina, però amagar la cua entre les potes davant de la gran Merkel. Amb unes xifres d’atur pels núvols, una societat cada volta més ignorant, una democràcia en decadència; el govern, que s’ha auto denominat legítim i “defensor” del poble es posa a defendre a una multinacional que no aporta res, mentre que el poble entra en pobresa i ignorància.
Jo no sé com acabarà tot açò, sols és una prova més, el govern actual sols està per a fer el borinot d’avant d’Europa, però els valent enfront Amèrica Llatina. A mi em sona al típic conte de: Jo, mentre tinc el poder, t’ajudi a no perdre diners i tu després me poses en un bon lloc on cobri una milionada per no fer res. Molts són els casos, sols hem de veurer com, del govern anterior, a quasi tots els exministres els han distribuït entre Iberdrola, Enedesa, Respol, etc.
És trist, però les coses són així, aquesta volta és com fer el que es porta fent des de fa uns anys, però al descobert. Total, mentre a Espanya no li lleven la lliga i continuï guanyant el Barça/Madrid, que les coses les arreglen els altres.

Yoel Schouten Moral, 18 d’abril del 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!