Uncertainty Principle

"I amb el somriure, la revolta"

27 d'abril de 2016
0 comentaris

Eix Besòs (La meva Badalona)

Actualment, Badalona és la tercera ciutat de Catalunya amb, gairebé, 218.000 habitants distribuïts en 34 barris. Cadascú de nosaltres ens fem nostra la ciutat, humanitzem els seus carrers, donem vida a les places, vitalitzem els barris. I la meva Badalona té com a eix central el barri de Llefià (concretament Sant Antoni de Llefià) des del qual em vaig anant fent meus carrers i places.

Recordo la pujada des de l’Avinguda Pius XII fins el carrer Goya per arribar a l’escola, on hi havia alumnes dels dos costats del carrer de la Circumval·lació, aquell carrer que separa els de Badalona dels de Santa Coloma; el primer contacte amb la biblioteca a l’antiga Biblioteca Municipal a dins de la Casa de la Vila de Sant Adrià de Besòs; els primers partits de futbol al Sant Antoni de Llefià (“La Llefi”) abans que fos l’actual Unificación Llefià; les visites mèdiques a l’antic Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet; les compres al Mercat Municipal de Sant Adrià i els llargs trajectes en TUSA, la quatre (actualment la B3), per arribar a la Platja dels Pescadors a l’estiu, sense aire condicionat i amb para-sol inclòs, tot baixant pel carrer de Mar, o per veure la cremada del Dimoni per les Festes de Maig.

I és que més enllà de divisions administratives hi ha aquell continu metropolità de carrers i places on hi conviuen els ciutadans. Per això em sembla tan encertada la nova etapa encetada pel govern de Badalona, juntament amb el de Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià i Montcada i Reixac, per impulsar un nou eix de centralitat urbana i metropolitana al Besòs que fomenti la cohesió social, la qualitat de l’espai públic, les infraestructures, els equipaments i millori la coordinació entre ciutats, que vol dir facilitar la vida als seus ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!