Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 22 de maig de 2015

Elogi del dubte (a l’ARA, 22 de maig de 2015)

Captura de pantalla 2015-05-22 a les 17.09.18

Elogi del dubte

Emergeix darrerament, en diversos àmbits, també en el del debat nacional, una categoria difusa, però molt buscada (fins i tot perseguida): la dels indecisos.

Advertia Bertrand Russell que el problema al món és que els estúpids estan segurs de si mateixos, mentre que els intel·ligents viuen carregats de dubtes. Per la seva banda, Arthur Conan Doyle defensava que qualsevol veritat és millor que el dubte indefinit. No són aforismes contradictoris, ans al contrari.

La síntesi la trobem en Sòcrates: “Només sé que no sé res”. En realitat, com és ben sabut, el filòsof grec expressa una certesa. No ens diu que no sàpiga res en absolut, sinó que no es pot arribar a saber mai res amb total i absoluta certesa, fins i tot en aquells casos en què creiem que estem del tot segurs.

Certesa no és igual a veritat absoluta. (es pot llegir l’article sencer a: http://www.ara.cat/opinio/Elogi-del-dubte_0_1361863857.html )



  1. Hola, Raul, ¿qué harías con el actual centro emisor de la DAB+ en Collserola? DAB+ significa Digital Audio Broadcasting Plus, la radio digital terrestre y gratuita. Mi opinión es que estoy a favor de que en Catalunya y en España hubiese más centros emisores de la DAB+. En Torrespaña (Madrid) también hay otro centro emisor de dicha tecnología radiofónica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Articles, Política Catalana/PPCC/Andorra, Slow Politics | s'ha etiquetat en , per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent