Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El Parlament Europeu insta la Comissió a presentar un Full de Ruta per combatre l’homofòbia i la violència contra persones LGBTI

El Parlament Europeu ha votat avui a favor d’un informe de la meva col.lega, l’eurodiputada Urlike Lunacek (Verds/ALE, Àustria), en què es demana un full de ruta de la UE contra l’homofòbia i la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

En tant que un dels vicepresidents de l’intergrup LGTBI del Parlament, celebro enormement aquesta votació, especialment tenint en compte el massiu enviament de peticions i correus diversos en qué se’ns demanava explícitament no votar-hi a favor. òbviament, la demanda provenia del cada vegada més nombrós lobby ultraconservador que s’està constituint a la Unió Europea i que ara fa unes setmanes va protagonitzar també l’oposició a l’informe Estrela.

La columna vertebral de l’informe consistexi a reclamar a la Unió Europea que es posi les piles en la lluita contra l’homofòbia, la ransfòbia i qualsevol tipus de violència contra les persones LGTBI.

Les agressions contra persones LGBT segueixen sent nombroses a casa nostra. El col·lectiu LGBTI pateix la discriminació, assetjament i violència en escoles, llocs de treball i en situacions de la vida quotidiana. Amb aquest informe aspirem a eixamplar l’actual marc legal europeu per combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere.

El darrer 30 de gener, un grup de 15 persones del moviment LGBT de Catalunya va viatjar a Brussel·les per participar en una conferència de Verds/ALE on es denunciaven aquestes agressions arreu, prenent com a base l’informe de l’Agència de Drets Fonamentals de la UE i ens van fer arribar les seves inquietuds en relació al cas Benitez, que vàrem traduir en diverses preguntes a la Comissió Europea.

Ara és la Comissió Europea qui ha de presentar un esborrany de projecte legislatiu atorgant aquest marc a nivell europeu i incloent mesures concretes, tal com s’ha fet per a la no discriminació de la minoria romaní i de les persones amb discapacitat.

Foto: Fotografia de grup, acompanyat per les entitats que van participar en la conferència sobre discriminació de les persones LGTBI.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de LGBT per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent