Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Sorpresa i indignació supina d’europarlamentaris/ies europeus/es davant la reforma que pretén Gallardón

Avui Verds/ALE hem fet la roda de premsa per explicar la nostra ferma oposició a la llei de l’avortament que proposa el govern espanyol.

La intenció era deixar clar el posicionament contrari del nostre grup a l’avantprojecte de Llei de la reforma de l’avortament aprovada pel Govern espanyol i donar suport a la iniciativa que ha pres el president de la Comissió dels Drets de les Dones a l’Eurocambra, Mikael Gustafsson, d’enviar una carta oberta signada per eurodiputats, eurodiputades i diputats dels Estats Membres al Govern de Rajoy. És urgent i necessari donar suport a les dones en la defensa del seu dret a decidir sobre la seva salut ja que el dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos és un dret humà fonamental. 

Apel·lem als diputats i diputades de la Cambra a enviar un missatge clar al ministre Gallardón: la reforma de la llei és un procés que s’ha de frenar i que no pot continuar de cap manera.  

Igual com han fet també els dos diputats d’ICV al Congrés, Laia Ortiz i Joan Coscubiela, he signat aquesta iniciativa just la setmana que l’Eurocambra debat (demà), amb la Comissió Europea, el marc de protecció sobre els drets sexuals i reproductius de les dones.

El sentiment majoritari de la cambra en contra de la restricció dels dret de les dones a avortar es veurà en el debat, i posarà de manifest la sorpresa i la indignació supina dels i les eurodiputades europees davant el canvi a la llei que pretén el Govern espanyol.

Estem en un context de retrocés en comparació amb d’altres països europeus. L’estat espanyol ha passat d’estar a la vanguardia, a retrocedir 30 anys enrere. Dels estats membres, 21 països tenen una llei de terminis, 6 tenen una llei de supòsits i només 1 (Malta) té l’avortament sota prohibició.

De la mateixa manera, he volgut remarcar que, a més, en els països amb lleis més permissives i que tenen un bon marc legislatiu de salut sexual i reproductiva hi ha una reducció clara dels casos d’avortament.

No hi ha cap dada que justifiqui sota cap supòsit el canvi de marc legislatiu, com tampoc no hi ha cap demanda de la societat espanyola que reclami majoritàriament un canvi normatiu. Per tot això, el nostre grup parlamentari es mobilitzarà per reaccionar amb totes les energies perquè no avanci la reforma. Tants anys de lluita i de feina del moviment feminista no es poden llençar per la borda així com així, i encara menys per les obsessions tacticistes d’un govern que pretén amagar les seves vergonyes amb un debat extemporani i innecessari.

Aquest és el vídeo de la roda de premsa:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gènere i igualtat d'oportunitats per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent