Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 4 de juny de 2009

Vallès Occidental, Terres de l’Ebre, i Cornellà. Avui: Dia E – 3.

Entre dimarts i ahir dimecres he tingut la possibilitat de conèixer tres realitats ben diferents de Catalunya, totes elles singulars, totes ells reals, totes elles europees. Dimarts vaig visitar el Vallès Occidental. Vaig començar per Santa Perpètua (empresa Alstom) i Cerdanyola. Vaig conèixer, de la mà de l’alcalde, Toni Morral, l’aposta de ciutat moderna i de coneixement que volen fer-hi. Em van fascinar tant el Sincrotró (vaig comptar amb les valuoses explicacions del Dr. Ramon Pasqual) com l’empresa Eddadesing, on vaig descobrir de quina manera la innovació, la imaginació i el talent són valors que valen per ells mateixos i que reclamen més atenció i suport del que habitualment solem donar-los. És l’aposta de Cerdanyola, i és l’aposta que Europa ha d’ajudar a construir. Vaig passejar per Rubí, i vaig copsar el sentir d’una vila viva, amb ganes de fer coses, i amb problemes, com totes, que demanen respostes. I vaig tancar la jornada a Terrassa, amb un míting en què vaig parlar de lobbies, d’aquells que combato i vull seguir combatent al Parlament Europeu, i d’aquells dels quals vull fer d’altaveu.

Ahir al matí vaig ser a les Terres de l’Ebre. Em vaig reunir amb Unió de Pagesos, amb la Confraria de Pescadors de la Ràpita i amb la Plataforma contra el Projecte Castor, a Alcanar. Totes elles veus que demanen ser escoltades i tingudes en compte. He tingut la gran satisfacció, per altra banda, de comptar amb el suport de Pierre Jonckheer, vicepresident del Grup Verd al Parlament Europeu, i President de la Fundació dels Verds Europeus. El seu aval val molt per a mi, ja que hem treballat molt, i junts, durant els darrers cinc anys. Finalment la jornada es va acabar amb un Míting a Cornellà, al barri de Sant Ildefons, un dels més afectats per la crisi, i que més necessitats té de les ajudes europees.

Avui, Dia E-3. El dia E s’acosta.
Foto: Amb Pierre Jonckeer, a la riba del Riu Ebre, davant d’un escrit ben clar que diu No als Transvassaments, que comparteixo.



  1. Raül,
    Celebro que t’anessin bé els actes a Terres de l’Ebre. No sabia que venies, si ho hagués sabut hauria vingut a conèixer-te personalment. Avui parlo de tu al bloc.
    salut i sort

  2. Benvolgut Raül

    Utilizo este formato porque no se de otro.

    Como siempre fantasticas tus intervenciones, salvo una salvedad, dijiste que hay que evitar que gane la derecha; con esta afirmación, creo que se alienta, al mal denominado voto “util” entrando en la polarización, que se convierte en un vicio. ICV Tiene de hace años la coletilla de la verdadera izquierda, que creo que habria que potenciar.

  3. Amazing content, thanks for talking about this information. 
    Amazing to know that this subject is being successfully effectively properly secured also in this web page.
    <a href=”http://www.devis-demenagement-france.com/” title=”Devis Demenagement france” target=”_blank”>Devis Demenagement france</a>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 1Eleccions Europees09 per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent