SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA MONTSENYENCA, LLUNY DE LA GERNACIÓ…..

BONA CASTANYA

Sant Cristòfol de la Castanya

A la bona hora dels senyors, les vuit del mati, hem sortit, uns quants caminants per encalçar la nostra muntanya del Senyal…. Apropats a Collformic…. Verge Maria Santíssima….!!!!!!  quina gernació…. quanta ferralla amb rodes que ocupava tot el cimbell montsenyenc….. Però nosaltres agosarats, havíem fet una ruta que, pels  fats divins , ens ha permès fer-la sense cap altra companyia que el cel, els petits núvols, i les nostres xerrameques que ens han apropat a Sant Cristòfol de la Castanya, que , en bona hora , hem estat rebuts afablement pel guardià en Xavier, que ens ha enllustrat de com el darrer capellà de la Castanya va haver de ser escortat per la guàrdia civil, car els feligresos en volien fer-ne xixines .

I a l’ensems ens ha regalat la petita història de la darrera campana que , solitària , campa pel campanaret deliciós.

Quan Sant Cristòfol va deixar de ser parròquia , volien treure totes les campanes, i els feligresos dels encontorns varen demanar que, d’acord, però sempre que en deixessin una per tal que si algun dia havien de tocar a sometent per salvar-se de l’invasor, aquesta escadussera campana els pogués avisar.

I és així que, si li demaneu bé  al bonhomiós d’en Xavier us deixarà tornar a la infantesa i podreu tocar una batallada  de campana, però no més, car potser els feligresos entendrien que tocàvem a sometent…..

I així ara un pas, ara un altre, els caminants han fet el camí tranquil planer, sadollats de pau, en un dia en que la muntanya estava presa per una gernació inimaginable…

Ai! si no vigilem……

I si voleu veure les fotografies cliqueu aquí (on hi trobareu algunes fotos antigues, o sigui d’una altra sortida.!!!

 https://www.flickr.com/photos/serrallonga/albums/72157602588139978

 https://www.flickr.com/photos/serrallonga/albums/72157673725579873

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.