SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

PASSEJADA LITERÀRIA: LITERATS ARENYENCS ….. I LA TORNA

biblioplatja2016

Imatge: cartell de la Biblioplatja d’enguany:

Dimarts, 2 d’agost de 2016  –  7 h tarda

Passejada literària: Literats arenyencs… i la torna

a càrrec de Ramon Verdaguer

Lloc: Biblioplatja

Adreça: Platja de la Picòrdia

Ho organitza: Biblioteca – Regidoria de Cultura

Preu: Inscripcions a la Biblioteca o a la Biblioplatja

Tipus d’acte: Literatura

Marc: Biblioplatja

 Si us abelleix, el dia 2 d’Agost a horafoscant (les 7 de la vesprada) quan el sol anirà a jóc cap a la mare Muntala, podrem trobar-nos a la Biblioplatja arenyenca, en que, en estol, mirarem d’escatir la importància dels nostres literats. la importància d’haver pogut crear un imaginari únic, un senyal en aquest mon tan trasbalsat, i nosaltres, encara podrem escatir la lleugera tendresa de recordar els nostres escriptors, que han fet del nostre bressol ,un marc imaginat i imaginari increïble i inabastable per altres llocs.

Potser escoltarem les veus de l’antigor que ja donen respostes a temes molt moderns i que, nosaltres aqueferats amb la pressa consuetudinària,  no tenim la serenor necessària per escoltar les veus que ens haurien guiat pel bon camí. Potser algú , si haguessin escoltat les assenyades paraules del nostrat Josep Puig i Bosch s’haurien estalviat algun reny dels vilatans….

En fi, us prometo una passejada tranquil.la, que podrà fer tothom. Anirem des de la rada de ponent, fins a les drassanes d’en Caldes, passarem per davant de les llars de l’Azaña (darrer President de la segona república), per la casa on veié la primera llum el nostrat Fèlix Cucurull, per la casa dels morts de Salvador Espriu, pel despatx d’en Ferran de Pol, pel recer arenyenc d’en Josep Maria Arnau, on va eixir Mn Palomer, veurem  la casa on nasqué La Cristina Fernandez Cubas. i on passà mitja vida, davant del seu telègraf,  un dels autors de contes més prolífics de l’estat espanyol, en Vicente Diez de Tejada, on va fer de Jutge en Federico Carlos Sainz de Robles….. on va tocar el piano en Chopin i potser va escriure algun passatge d’un hivern a Mallorca la George Sand ….. I potser entrellucarem en Ramon J Sender que ens va informar que en Longinos (el centurió que va clavar la llança al costat de Nostramo) era també d’Arenys de Mar.

En fi…. Repassarem un imaginari……

Ah! Que l’Azaña no hi pinta res a Arenys….. doncs apali, si voleu saber-ne la història ja ho sabeu…..

Fins dimarts dia 2 a les 7 de la tarda a la biblioplatja d’Arenys de Mar.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.