SERRALLONGA

DE SINERA ESTANT.....

PASSEJADA AUSTRIACISTA

pany carrer ample

Imatge: Un pany. L’únic potser sencer…..

El dimarts passat, ja a una hora certament plausible per fer una passejada pels portals de Sinera, hem pogut, una colla de bons amics (quasi una quarantena), passejar pels carrers i constatar, com a Sinera, als portals, hi tenim símbols austriacistes i símbols borbònics….

Al final us enllaço la presentació en àudio que vaig fer  abans de sortir a passejar pels carrers. I més al final hi podreu trobar unes fotografies en la que es dóna fe  del que dic (penseu que en les fotografies hi ha un pany de Girona…

I una nota que m’ha confirmat una teoria que tinc (que no he sentit explicar a ningú, però que em plau traslladar-vos-la:

Hi trobareu signes austriacistes i alguns, al capdavall, o sigui a la part del dessota, estan acabats de forma sobtada. Com si una cisalla els hagués privat d’una part del símbol. Això ho dic, encara amb més motiu, després de la passejada. Es pot comprovar com a aquests símbols austriacistes, algú n’ha tret un tros, si hi passeu els dits, veureu que estan mutilats i fins i tot, la fusta del portal està macada.

I el motiu em sembla obvi. A la foto que encapçala el post, hi trobareu l’únic símbol austriacista que existeix a Arenys  en el que pot veure que, tot el símbol és austriacista, menys la part que esta mirant al terra: Es un flor de lis, o sigui el símbol borbònic: O sigui, la Belle Fleur, o sigui, amb paraules austriacistes la Beauty fleur, o sigui (botiflers).

I això em fa concloure que els alguns habitants d’Arenys havien col.locat uns panys austriacistes que blasmaven el símbol borbònic de cap per avall, amb motiu d’escarni. Però és clar, amb l’enemic a dintre, es feia feixuc fer ostentació de befa al vencedor: I per això van segar una part del dessota (la part borbònica).

Només és una percepció meva, però si passeu pels carrers i trobeu un pany segat, passeu els dits i veureu que és un pany mutilat!!.

Apali!!!

Podeu escoltar la presentació clicant al dessota:

XERRADA AUSTRIACISTA .- Cliqueu aqui per escoltar-la

I veureu les fotos ací :

Cliqueu aqui per veure retrats de panys.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.