Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

11 de juliol de 2017
0 comentaris

Paquet PSOE

El PSOE ha vist una escletxa per treure el cap en el “problema català”. Sap que un dels retrets més sovintejats del catalanisme polític és que el govern  de l’Estat no s’ha molestat en presentar una alternativa al programa independentista.

En conseqüència, creu que presentant un paquet de mesures que facin d’Espanya un estat federal a l’estil d’Alemanya o Bèlgica, Catalunya hi trobarà el seu millor encaix.

De moment, no farà altra cosa que constatar el fracàs del model autonòmic espanyol, després de dècades de lloar-lo com el més avançat d’Europa i del món.

El PSOE no té un full de serveis brillant que facin que la proposta que pugui fer segui creïble ni tampoc la capacitat de tirar-la endavant, ni ara ni previsiblement mai.

El que van aprovar a Granada sobre l’Espanya federal no tenia cap substància.  Previsiblement, el paquet de mesures no serà més que Granada-2.

Aquests dies es compleixen anys de la manifestació del 10J, posterior a la Sentència de l’Estatut. La pancarta explicitava bé “nosaltres decidim”. Doncs bé, llegiré amb atenció el que proposi si comença dient que Catalunya és una nació que té dret a decidir el seu futur polític.

Em sembla que no anirà per aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!