Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

3 de juny de 2017
0 comentaris

De dimissions en política

Hi ha un fiscal, Moix,  el seu cognom, que ha dimitit com a Fiscal Anticorrupció. No haurà fet res il·legal. Ningú no ha dit que tenir a mitges amb d’altres una societat a Panamà ho sigui necessàriament. Però ha hagut de deixar el càrrec.

Segur que ho troba injust. Fins i tot, companys seus li hauran dit coses com aquestes: “No has fer res il·legal, no ha de plegar. Amb el que tu has fet pel Ministeri Fiscal. Et van venir a buscar i ara et deixen de banda. T’han posat als peus dels cavalls. Et deixen caure per salvar-se ells…”.

Tot molt humà, vist per la banda bona. En política, no n’hi ha prou amb què una cosa sigui legal. La legalitat o la il·legalitat no són un criteri decisiu. És part de la construcció del criteri a seguir. Allò que és il·legal, en matèries relacionades amb els assumptes públics, especialment, és inacceptable. No tot el que és legal és acceptable.

La societat fila més prim que no filava. Els que no entenguin, siguin persones, partits, societats anònimes, institucions de tot tipus, que hi ha comportaments que entesos comunament com  inacceptables, provats o no, de no ser rebutjats poden comportar l’ensorrament de tot un projecte, personal, de partit, de coalició electoral, de negoci…no serveixen per dedicar-se a la cosa pública, qualsevol que sigui la seva vessant.

Els que fan passar el seu ego inflamat per davant dels interessos comuns o han perdut la percepció de la realitat, tampoc no serveixen, es diguin Trump o Tramp o Trimp, siguin de Washington, de Madrid, de Paris, de Barcelona, d’un poble gran o d’un llogarret a tocar de casa.

I el que ha estat comentat no té res a veure amb la presumpció d’innocència, que a tothom empara fins que una sentència ferma i inapel·lable, en un judici just i amb totes les garanties, no determini un altra cosa. I pot ser molt dur saber-se innocent (cas que es tingui una recta, formada i informada consciència moral) i haver de deixar pas, sabent, a més, que un cop fora del focus la temperatura baixa i fa fred.

Per pensar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!