Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

31 de maig de 2017
0 comentaris

El bosc

Entre el problema català, vist des d’Espanya, o el problema espanyol, des de Catalunya, i les derivades de la corrupció vinculada a partits polítics, molts altres aspectes de la vida social i política passen relativament desapercebuts.

Cadascú en pot fer la seva llista. Dependrà de les seves circumstàncies i valors. Del canvi climàtic se’n parla poc, malgrat que afecta des de la producció de pomes a la distribució del plàncton, des de l’Antàrtida al Pol Nord.

Les gran migracions forçades per les condicions de vida, més aviat de mort, no estan a les capçaleres dels diaris fins que un vaixell no es trenca per la meitat i desenes i desenes de persones perden la vida. A les poques hores o dies ja no se’n diu res.

De la demografia i la seva evolució a Europa i arreu se’n parla ben poc. O de les guerres que assolen el món. A Ucraïna no hi ha pau, tampoc a Afganistan. L’Orient Mitjà segueix essent un polvorí inestable. Àfrica pateix.

O de les innovacions disruptives en ciència i tecnologia.  O els canvis en usos i costums, en la forma de veure la vida i els valors que sorgeixen quan altres semblen fer figa. O de la pobresa i la manca d’alternatives per sortir-ne. O l’increment de la desigual distribució de la riquesa.

I així podria seguir escrivint el matí sencer. Veritablement, els arbres no ens deixen veure el bosc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!