Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

29 de maig de 2017
0 comentaris

Acceleració

Des de dilluns passat, amb la conferència del president Puigdemont i dels consellers Junqueras,  i Romeva, tot s’ha accelerat. La carta de Puigdemont i la de resposta de Rajoy han fixat el terreny de joc.

La topada si no és irremeiable ho sembla molt, encara que fins a la darrer minut de la darrera hora hi ha temps per negociar.

El futur és desconegut però el que no ho és, de desconegut, és que l’actual situació és un fracàs estrepitós del Govern Rajoy.

Per començar, no es va estar d’anar en contra de l’Estatut aprovat al Parlament, primer, i al Congrés dels Diputats, després de passar-li el ribot, val a dir, i referendat pel poble de Catalunya.

Va ser incapaç d’abordar el Pacte Fiscal: va despatxar la possibilitat en cosa d’hores. El 9N va suposar un altre fracàs d’estratègia.

Tot ho ha fiat a la intoxicació, a la desmobilització i a la repressió. Fins a límits que encara es desconeixen, però que no semblen raonables, en declarar que està disposat al que faci falta perquè no es celebri el referèndum.

L’única alternativa que Rajoy sembla tenir és passar per sobre dels catalans que no volen altra cosa que poder decidir el seu futur polític.

Una alternativa, si aquesta fos, indigna d’un Estat democràtic avançat. Un alternativa fracassada. Una alternativa que, en el millor dels casos, vist des d’Espanya, no conduirà sinó a la més alta i irreversible desafecció d’una part importantíssima de la societat catalana.

I qui sap quines seran les conseqüències més dràstiques d’una forma de fer miop, mal informada, eixelebrada, poc prudent.

Molts catalans tenen clar quina és la sortida preferible. Ja en el 2010: “Som un nació. Nosaltres decidim”.

Han passat gairebé set anys sense que el Govern d’Espanya hagi sabut plantejar una alternativa viable i cercar l’entesa. Espanya no n’ha sabut i no en sap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!