Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

6 de maig de 2017
0 comentaris

Fregant el ridícul

El portaveu del Govern d’Espanya amenaça de fer intervenir la Fiscalia contra la Generalitat si compra vuit mil urnes. La raó no és altra que les urnes són necessàries per a dipositar-hi vots en un referèndum.

No em puc imaginar un recurs al Constitucional per aquest motiu o perseguir un interventor perquè ha autoritzat la despesa o un funcionari perquè ha obert la plica amb les ofertes.

Per començar la voluntat de prohibir la compra d’urnes, és una expressió més del nivell competencial d’una Comunitat Autònoma espanyola. Si la compra la fes l’Associació d’amics de les urnes, l’Estat no intervindria.

Naturalment que es poden emprar per rebre vots, però també per significar espais públics en favor de la democràcia, per exemple. No descartin que calgui fer-ho, vista la derivada que es pot observar en les institucions de l’Estat.

I si s’utilitzen per expressar la voluntat de la gent, s’ha de prohibir aquest ús, malèvol, en el pensament del ministre portaveu?

En els col·legis electorals s’empren bolígrafs, papers, sobres; es fa anar el llum, es gasta aigua, i calefacció o aire condicionat. La Fiscalia entrarà, a requeriment del Govern espanyol, a investigar, per exemple, la compra de bolígrafs per la Generalitat?

S’està arribant a fregar el ridícul més absolut. Esperpèntic, grotesc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!