Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 d'abril de 2017
0 comentaris

Censura sense alternativa

Podemos ha anunciat la presentació d una moció de censura contra el Govern Rajoy. La concatenació d’escàndols al voltant del Partit Popular a Madrid l’ha propiciada.

Podemos ha actuat amb oportunitat no exempta d’oportunisme. Els escàndols de corrupció, encara presumpta perquè la justícia no s’ha pronunciat, han creat, altre cop, un estat d’ànim favorable a anar contra allò establert, contra el PP i el seu Govern.

De pas, ha fet evident la dificultat d’altres partits per donar suport als pressupostos en un moment com aquest.

A la vegada, ha deixat descol·locats a PSOE i a Ciutadans. Els uns en plena campanya per decidir qui ha de ser el seu líder i els altres entrampats en la seva suposada voluntat de regeneració política, que no l’impedeix donar suport al PP, la qual cosa es tracta de visualitzar.

Un moció de censura sense alternativa possible és un acte de propaganda i agitació. És el terreny de Podemos.

Mentre no hi hagi alternativa possible, els ciutadans, arribat el cas, seguiran votant majoritàriament qui els ofereixi garantia d’estabilitat. La societat s’ha tornat conservadora.

Si es vol fer fora al PP del govern d’Espanya, algú haurà de construir, abans, una alternativa sòlida, responsable, regeneradora veritablement i fiable. Avui, no es percep que hi sigui.

Més debilitat a Espanya no suposa necessàriament per fortalesa per a les opcions que s’obren a Catalunya. El replegament em sembla més probable que l’obertura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!