Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

16 de març de 2017
0 comentaris

Bon dia

Dues bones notícies es creuen avui en els mitjans: un jutge suspèn el veto de Trump a la immigració a les poques hores d’entrar en vigor i Wilders no guanya a Holanda.

El que passa als USA no passaria a l’Espanya de Mariano Rajoy. No crec que un Reial decret del Govern fos suspès pels tribunals a l’endemà de publicar-se al BOE. Amb bona voluntat, diria que tampoc no les faria de l’alçada de les que fa el president americà.

Tanmateix, la forma en què afronta el “problema catalán” s’hi sembla. El mur de punta a punta de la frontera mexicana de Trump equival a l’aproximació judicial al conflicte irresolt.

Fins i tot (“a buena hora mangas verdes”), el president del Constitucional sembla sostenir que cap solució no vindrà dels tribunals, ja sigui el Constitucional o el Suprem.

El populista i xenòfob d’extrema dreta mai no hauria governat a Holanda perquè cap partit no li hagués fet costat en un parlament dividit, amb gairebé una quinzena de partits a la cambra.

Això no obstant, que a la lliberal i cosmopolita Holanda, Catalunya s’hi emmiralla sovint (serà per la poca estima als espanyols?) el principal partit fos el PVV, de Geert Wilders, hauria estat una pèssima notícia.

Avi, pot ser un bon dia. Per uns més que per altres. Del mercat, tothom en parla segons li va. I hi ha, malauradament, massa gent que no ven una escombra.

Bon dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!