Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

1 de desembre de 2016
0 comentaris

El darrer cubata

Cubata no surt al DIEC. Però ja suposaran que no és un habitant d’aquella illa que es coneix com Cuba i que està de moda, ni té cap voluntat de menystenir cap cubà.

Amb la puja dels impostos especials sobre les begudes ensucrades i l’alcohol, fer un cubata en sortir d’un sopar d’amics serà més car. I si el lloc és d’aquells on s’hi deixen caure famosos de la tele encara més.

Em diran que ja no es fan cubates que ara els reis són els gintònics. Doncs també, més cars. A partir d’ara, per anar-s‘hi acostumant, sucs de fruita sense alcohol ni sucres afegits.

A veure si així aixequem el preu que cobren els pagesos, encara que podria ben bé ser que només hi guanyessin els intermediaris.

I mentre facin el cubata o el gintònic pensin a quina butxaca van els impostos que hauran de fer efectius aquella nit. O no hi pensin, que s’amargaran la nit per sucre que duguin les begudes.

I això sempre que no engruixeixin els rengles dels que ajuden a fer gran l’economia submergida, que no paga impostos.

El pare Estat vetlla per la nostra salut mentre ens raspalla les butxaques, ja prou migrades, perquè és incapaç de sacsar-la als qui evadeixen part de la riquesa que generem entre tots.

I el pare Estat segueix mirant de cua d’ull que fan a Catalunya per mirar d’evitar que pugui tenir cap rampell d’autogovern en matèria d’impostos i recaptacions. Mentre s’empassin amb alegria el suc de fruites, també hi poden pensar.

Que consti que és millor pujar aquests impostos que perdre prestacions socials. De pas, farem salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!