Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

29 de novembre de 2016
0 comentaris

Campanya referèndum

Un bon amic declaradament independentista em demana perquè el Govern català no ha començat ja a fer documents i campanya en favor del referèndum, malgrat que és evident la determinació del president Puigdemont per convocar-lo.

La pregunta a boca de canó i del tot imprevista no va tenir resposta explícita. El Govern treballa de manera discreta per analitzar com fer-lo en absència d’un acord amb l’Estat espanyol, malgrat aquesta seria la millor opció: la pròpia de països entenimentats i demòcrates de soca-rel, com han estat en el passat els casos de Canadà i Regne Unit. Hi ha feines que no volen soroll.

La segona part de la resposta va ser que abans hi ha un escull que ha de ser superat. L’aprovació dels pressupostos és condició necessària perquè el referèndum es produeixi. No serviria de res endegar un gran procés si al febrer no hi haguessin pressupostos de la Generalitat.

La millor campanya pel referèndum és tenir aviat acord pressupostari i aprovar-los en un Parlament per ampla majoria. Malament els indecisos es convenceran de res si avui Catalunya no es pot ja autogovernar en aquesta matèria, malgrat els condicionaments enormes i limitants de l’actual sistema de finançament i dels compromisos ja contrets que cal assumir en el nou pressupost.

Avui, el Govern els ha d’aprovar, els pressupostos. Espero que així sigui i el camí quedi expedit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!