Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

19 d'octubre de 2016
0 comentaris

Contra la Constitució

L’escrit de la Fiscalia per impulsar que Forcadell s’assegui davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conté alguns detalls interessants.

Segons la fiscalia, la presidenta del parlament va possibilitar la votació d’un text, les conclusions d’una comissió parlamentària, que era contrari a la Constitució de manera flagrant.

Tenia per cert que a qui pertoca dirimir si un text és o no constitucional és al Tribunal Constitucional. El Parlament, també l’espanyol, pot votar una llei declarada posteriorment inconstitucional i no per això ha de deixar de debatre i produir normes.

L’autocensura parlamentària seria contrària a l’essència del parlamentarisme. De fet, la Fiscalia podria anar contra el Parlament espanyol que va votar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya perquè va votar una norma inconstitucional, flagrantment inconstitucional.

El que molesta a l’Estat, ho vesteixi com ho vesteixi, és que la majoria de diputats del Parlament impulsi la desconnexió de manera evident, fins al punt que es veu impel·lit a actuar, no fos que mai es pogués dir que va acceptar implícitament la sobirania catalana.

El conflicte és de gran abast i llarg recorregut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!