Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

18 d'octubre de 2016
0 comentaris

De provocacions

La Fiscalia es querellarà contra Forcadell, com era d’esperar, el mateix dia que el cavall del General, fet estàtua, s’ancorava per ordre municipal davant del Born, on es recorda amb dignitat què va succeir el 1714 i els anys que seguiren. No només el General ha perdut el cap.

Passarem de la ignomínia de judicar un president d’un país per deixar expressar la ciutadania en unes urnes, de cartró, sí de cartró, a encausar i judicar la presidenta d’un parlament per deixar debatre els representants electes en unes eleccions legítimes i legals.

Mirat així i per comparació, lo de l’estàtua del dictador i el cavall que duu entre cames és una broma de mal gust i diu molt d’un consistori barceloní. Al·lega que ho fa per  denunciar “la permissivitat amb els símbols de la dictadura” quan aquests ja fa dies que eren en un magatzem i ningú no els trobava a faltar.

Posats a fer, millor fóra denunciar la dictadura (tota dictadura, dit sigui de pas) i els seus símbols i fer-ho en el museu d’història de la ciutat en un discurs museístic i museogràfic intel·ligent. Prou ser que als colauites els va la provocació més que l’educació i que aquella més que aquesta és signe dels temps que corren.

Si tenien ganes de denunciar, podrien haver denunciat la persecució del Parlament a risc de ser cridats per la Fiscalia. En temps del General, de “parlament” només havia el de Madrid i només s’hi debatia el que manava o permetia el comandament.

El General no els durà davant de cap tribunal, només a les portades dels diaris, que és el que més els agrada. Cap risc no tenen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!