Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

1 d'octubre de 2016
0 comentaris

Partit Demòcrata Català: eleccions

Avui és el meu darrer dia com a president del Partit Demòcrata Català a les comarques lleidatanes. Han estat més de vuit anys intensos, en què s’han produït canvis de tota naturalesa força rellevants.

Dels canvis polítics, en parlaré un altre dia proper. Correspon, abans, parlar del que pertoca de fer avui als associats al partit que així ho vulguin: votar per decidir qui l’ha de dirigir a les comarques i a la vegueria de Lleida.

Recordo que en els anys tardans del franquisme va fer fortuna l’expressió “els drets no es demanen, s’exerceixen”.

Els associats al partit tenen dret a votar lliurement i secreta qui ha de dirigir el partit i també, consegüentment, quin model de funcionament del partit volen, en els diferents territoris, en el marc dels principis i el sistema d’organització aprovats en el congrés fundacional del partit.

En els darrers congressos que es celebraren, eren els militants de Convergència escollits com a representants dels seus companys els que em van nomenar president. L’elecció va ser democràtica. Tanmateix, el salt qualitatiu que suposa que tots els associats siguin cridats a emetre el vot ha de ser subratllat.

És molt d’agrair que 120 persones hagin estat disposats a incorporar-se a les diferents candidatures i sotmetre’s a l’escrutini del seus companys. Un partit que actua d’aquesta manera té molts números per sortir-se’n i bé.

Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!