Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 de setembre de 2016
0 comentaris

Matxicot mira el passat

En Pedrol acaba de publicar un llibre de títol inconfusible “ Memòries de la felicitat perduda”, una mirada a la Lleida dels seixanta del segle passat des de les ulleres d’un estudiant d’Institut que posava a la residència Sant Anastasi.

Una trobada amb amics de la primera joventut que van compartir col·legi menor, temps, ganes i la pràctica de l’escriptura ja adquirida en altre llibres va propiciar-ne la redacció.

Podia haver estar un llibre curull de retrets i penjaments sobre uns anys i una societat que tot just començava a recuperar-se del franquisme més dur, que encara pervivia en usos i costums. Nacionalcatolicisme en estat pur.

L’aproximació emprada ha estat més aviat la pròpia d’un humor àcid, no distant, i amable, divertida, malgrat s’expliquen vivències que permetrien una crítica ferotge, implacable.

En Pedrol, els seus amics i els seus professors configuraven un microcosmos en què la felicitat, subjectivament percebuda, va ser ben possible.

Així li ho sembla a l’autor, parafrasejant un del seus amics, amb la distància del temps i amb la provisió de fortes dosis de nostàlgia.

Gràcies per la dedicatòria, Joan Pedrol.

___

“Memòria de la felicitat perduda, Matxicot i amics retrobats, s’ha publicat en la col·lecció Quaderns de l’editorial Fonoll, de Juneda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!