Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

22 de setembre de 2016
0 comentaris

Competència i activisme

Em fa l’efecte que a Barcelona comença a fer-se visible un punt de malestar creixent amb l’alcaldessa Colau i les seves polítiques.

L’episodi de la crítica als Mossos pels desnonaments, la certesa que els desnonaments continuen a Barcelona malgrat les promeses electorals, sovint irrealitzables, i el patafi de la súper-illa amb problemes per tot arreu comencen a fer forat, més si es suma el fet que els focs artificials dels primers mesos de mandat ja s’han apagat. L’alcaldessa ja s’ha fotografiat al metro i el que els ciutadans volen és que els transports públics funcionin eficaçment i no saber si hi viatja o no una ciutadana més o menys il·lustre. I així, amb tot.

En els temps de les xarxes i piulades i de la imatge promocionada, els ciutadans comencen a percebre que està bé l’activisme per agitar les aigües, però que l’assumpte del govern mereix ser posat en mans de persones competents, que siguin capaços de conjuminar visions diferents dels problemes per encarar una solució sense que les ulleres ideològiques  ideologitzades impedeixin la visió i enfosqueixin la presa de decisions, la qual cosa no vol dir que la ideologia de cadascú hagi de quedar suspesa mentre es governa.

Persones dialogants i de tarannà democràtic, entenimentades, il·lusionades, amb capacitat per a bastir ponts i no muralles, per unir i no separar, formades, honrades a carta cabal i treballadores fan falta a la política. També amb aquell punt d’audàcia per plantejar solucions noves a vells problemes, per caminar per vies no transitades encara,  i amb força per a dur a terme les decisions adoptades, sempre amb el bé comú com a nord. Aquest és l’activisme que es necessita i que és imprescindible. Activisme i competència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!