Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

30 de juny de 2016
0 comentaris

De Alfonso i de Rajoy

El Parlament de Catalunya ha enviat a la carrera judicial, d’on havia sortit, qui havia estat cap de l’Oficina Antifrau. Hi havia arribat immaculat i n’ha sortit investit amb una fama que el precedirà allà on vagi.

En les converses privades les persones utilitzen formes d’expressió diferents de les emprades en trobades que són públiques o publicables. També el contingut és diferent.

Poques vegades, si cap, he vist una diferència tan gran i que fa tan mal a les orelles i a la sensibilitat de qui les escolta.

I poques vegades també he apreciat amb tota la cruesa com el ser algú gira el cervell d’un personatge amb una rapidesa inusitada i per a pitjor, perquè no vull pas creure que el Parlament hagués adoptat una decisió tan nefanda nomenant una persona indigna per al càrrec.

Sigui cop sigui, a De Alfonso cal desitjar-li  una mala mar i una barca rovellada. No es mereix pas un vent favorable i una barca nova.

____

Ahir la Primera Ministra d’Escòcia va ser rebuda a les institucions europees amb consideració i honors. Immediatament, Rajoy va sortir per expulsar Escòcia a l’espai sideral:  “Si marxa el Regne Unit, se’n va Escòcia”.

L’ombra de Catalunya és allargada a la Moncloa. Després de passar-se un parell d’anys dient que el cas d’Escòcia i el de Catalunya no tenien res a veure, que Espanya té Constitució i que el Regne Unit no en té, i malgrat que Espanya no pensa sortir de la Unió Europea, en Mariano Rajoy uneix al seu cervell Escòcia i Catalunya i envia els escocesos allí on sigui Gran Bretanya.

De cap manera no es pot trencar la sacrosanta unitat del poble britànic, pensa l’home, posant-se allà on no el criden.

___

De Alfonso i Rajoy dos noms propis del dia que són més aviat impropis dels temps que corren.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!