Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

5 de maig de 2016
0 comentaris

Restyling

El mot restyling es pot traduir per actualització. És això el que fa Convergència? No, no és una actualització. És una renovació a fons que pot esdevenir la creació d’un nou partit polític.

Els qui vam viure la transició democràtica espanyola vam tenir l’oportunitat de veure néixer (i morir, de vegades integrant-se en d’altres) multiplicitat de partits. Alguns d’aquests, eren abans moviments ja existents que simplement es formalitzaren així que varen poder.

En temps de canvis profunds en una societat, és normal que hi hagi moviments de recomposició i canvi del seu panorama polític i dels seus partits. És el cas de Catalunya, immersa , a més , en un procés de transició nacional, per emprar el símil de la democràtica.

Els moviments en Convergència Democràtica de Catalunya s’emmarquen en aquest gran moment de canvi de la societat catalana. No n’hi ha prou amb fer un restyling. Canviar la cara, o el nom, o quatre coses per seguir com sempre només garantiria el fracàs de qualsevol procés transformacional del tot necessari.

La transformació, qualsevol que es faci en qualsevol àmbit, ha de ser seriosa per ser útil i creïble. I a fons. Durant més de quaranta anys, CDC ha estat molt rellevant i ho vol seguir sent.

I malgrat la multiplicitat de canvis que s’han produït en el partit i en el seu discurs, especialment del 2010-12 ençà, CDC ha d’acabar de fer la feina, conservant allò que l’ha fet útil i rellevant:  ser un espai de confluència, de convergència, de persones d’ideologies diverses que tenen el servei al país com, i deixin-me acabar amb un altre préstec d’una llengua europea, el seu leitmotiv.

A fons, a totes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!