Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

4 de maig de 2016
0 comentaris

Indesinenter

Un nou instrument i així fins a l’infinit? El Constitucional tomba (o suspèn) una norma catalana. Una majoria dels grups polítics catalans no hi estan d’acord. Decideixen, en ser matèria especialment sensible, fer-ne una altra.

Que el constitucional tombarà altre cop, per poc que sigui una substitució, sota la mateixa forma o semblant, de la que ja no ha passat pel sedàs.  I sant tornem-hi?

El Constitucional en la seva actual composició (i, probablement, en qualsevol altra) no deixarà passar cap norma que afecti matèries sensibles per la lectura que de la Constitució fan les forces polítiques espanyoles amb possibilitat de governar.

La igualtat dels espanyols davant la llei, consagrada per l’article 14 de la Constitució, sempre podrà ser llegida de manera estrictíssima pel Tribunal que ha de decidir sobre la constitucionalitat d’una norma.

Si hi ha cap norma catalana que pot arribar a protegir un habitant de Catalunya de manera diferent a la que un ciutadà madrileny, posem pel cas, és protegit, el Constitucional la declararà inconstitucional.

Però el Constitucional mai no declararà inconstitucional que un ciutadà d’una comunitat autònoma rebi, de fet i de mitjana, el doble de recursos de l’Estat que el que rep un ciutadà d’una altra comunitat autònoma. Aquí la igualtat no regeix.

I així, indesinenter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!