Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

27 de juny de 2015
0 comentaris

Fiiiiirméss

Com era ben previsible, el govern ha dut al Tribunal Constitucional el decret de la Generalitat de creació del Comissionat per a la Transició Nacional, que ocupa en Carles Viver Pi-Sunyer, qui fou membre del Tribunal.

I més. També hi duu els plans executius per a la preparació d’estructures d’Estat i el pla d’infraestructures estratègiques, a més de “totes les previsions i actuacions desenvolupades a l’empara d’aquest decret, dels plans, o coincidents amb la seva finalitat”. O sigui, tot el que faci olor a Transició Nacional. Suposo que és per què és nacional-català, no nacional-espanyol.

Amb el conflicte de competències, se’n demana la suspensió de manera que així que el Tribunal accepti el conflicte de competències, que ho farà tan aviat com pugui, perquè és un tribunal diligent, declararà la suspensió de tot.

A partir de què ho faci les carreteres nacionals-espanyoles a Catalunya hauran de canviar de nom no fos cas que subtilment,  en referir-s’hi  algun catalanoparlant, aquestes infraestructures estratègiques  siguin considerades nacional-catalanes.

Aquesta suspensió s’aplicarà a l’himne nacional, per la mateixa raó. El Teatre Nacional de Catalunya haurà d’aturar les seves representacions per evitar riscos d’inconstitucionalitat.

Doña (amb d. A Madrid es porta molt això de doña.  Amb c, la deixen per coses més serioses, suposo. Amb accent, beguda espirituosa) Soraya Sáenz de Santamaria  ha dictaminat que el decret “vulnera la sobirania nacional que resideix en el conjunt del poble espanyol, la indissoluble unitat de la nació espanyola, la subjecció de tots els ciutadans i poders públics a la Constitució i a l’ordenament jurídic i el procediment de reforma de la Constitució”.

M’arriba un “fiiiirmeeeésss” somort amb epicentre a la Moncloa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!