Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

7 de maig de 2015
0 comentaris

Wert i fiscalia, i el Regne Unit

Una nova llei educativa altre cop

L’animadversió de Wert, Rajoy i el govern del PP contra el català i contra Catalunya està fora de mida. Ara volen capgirar el sistema de preinscripció a les escoles amb pretextos fútils, un cop el procés ja està en marxa, per carregar-se la immersió i la cohesió social a Catalunya. Així de dur i així de clar.

 

No se’n sortiran, per poc que la societat catalana sàpiga defensar el que és patrimoni comú de la ciutadania. I estic ben convençut que en sabrem, de defensar-ho.

 

Els partits catalans han sortit en bloc contra les pretensions ministerials i governamentals espanyoles. Faltaven el PP i Ciutadans. Vergonya! No per esperada la seva absència, la vergonya és menor.

 

El PP està literalment acollonit per la pujada de Ciutadans i augura un horitzó electoral catastròfic, en bona part per la corrupció. Què cal fer? Anar contra Catalunya i el català. A Espanya, l’Espanya negra i visceral, hi guanya i a Catalunya creu que també en demostrar que és més anticatalà que Ciutadans.

 

A la vegada activa la fiscalia i demana l’embargament de les seus de CDC per allò de fer anar el ventilador de la gallinassa i mirar d’apuntar cap a una altra banda. Busca també anar contra el procés i afeblir la força principal del catalanisme. A la vegada, n’espera rèdits electorals a Catalunya i Espanya. Les enquestes que tenen els fan pànic, cal creure.

Tot plegat una vergonya. Per arrencar a córrer sense mirar endarrere fins a trobar una nova casa on fer estada.

___

Les eleccions al parlament anglès d’avui poden suposar un triomf històric del Scottish National Party i obrir un període d’inestabilitat governamental i parlamentària al regne Unit, si les enquestes han retratat bé les expectatives de vot. Els Conservadors poden desaparèixer d’Escòcia. I els laboristes gairebé també, si es mira en nombre d’escons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!