Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

5 de maig de 2015
0 comentaris

Carta a la senyora Gomis

law

Vostè és innocent, senyora Gomis. Ho sé. I n’és. Cap tribunal no l’ha jutjada, cap tribunal no l’ha condemnada. Estic segur que cap tribunal no la condemnarà. La meva certesa barreja convenciment i desig que així sigui.

 

M’indigna com l’han tractada. Tres dies detinguda per acabar declarant a darrera hora i qui sap si de manera molt cop conforme amb la legalitat i la dignitat de les persones.

 

Si els codis pels quals en regim, de base democràtica, diuen que tothom és innocent fins que un tribunal amb sentència ferma i inapel·lable no digui el contrari, els detinguts han de ser considerats ciutadans de ple dret i tractats amb la dignitat que correspon.

 

Tots els detinguts, siguin rics o pobres, banquers o fusters, polítics o no, han de ser tractats amb dignitat. La que correspon a l’home i a la dona, la que correspon al ciutadà.

 

La privació de llibertat, especialment sense sentència que declari la culpabilitat, ni que sigui en primera instància, ha de ser molt ben administrada i les circumstàncies en què es produeix ben ponderades.

 

Quan veig el desplegament que es fa per detenir algú a qui n’hi hauria prou amb citar a comissaria, quan veig que s’avisen els mitjans abans que no es detingui la persona, quan veig que es busca fer visible el braç de la llei i les balances que sosté, em poso immediatament en guàrdia, més encara quan prenc en consideració el moment en què viu el país i la personalitat del ministre de l’interior.

 

Aquest no és l’estat de dret que vull. Vull que es persegueixi el delicte i el delinqüent, que s’investigui bé i es protegeixi la investigació i la informació precisa per escatir si cap delicte s’ha comès, però vull saber, apreciar i reconèixer que no es va més enllà en la pèrdua de drets, ni que sigui de manera transitòria, del que és estrictament necessari, de la mà de la legalitat escrupolosament respectada, i que mai no es trepitgi la dignitat inherent a tota persona detinguda.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!