Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 d'abril de 2015
0 comentaris

Varufaquis, la cintura i el 27S

bruixola

Varufaquis ha estat apartat de les negociacions de Grècia amb les institucions econòmiques internacionals. La cintura no era una de les seves principals virtuts.

 

A Grècia, el carro li anava pel pedregar. Si depens d’un altre, no pots insultar-lo impunement. Si l’economia grega fa aigües, no es pot menystenir els qui et poden ajudar.

 

Varufaquis no ha tingut prou cintura per canviar de discurs i d’actitud. Els prejudicis ideològics i els discursos fàcils i demagògics no serveixen per fer política, malgrat es reclamin de principis universalment reconeguts.

 

A Catalunya, també hi ha polítics sense cintura que mantenen un mateix discurs malgrat les circumstàncies canviïn o es demostri contrari a allò que més convé a la ciutadania.

 

El 9N es va poder fer gràcies a tenir cintura i anar adaptant el que convenia fer en cada moment per millor assolir l’objectiu final, que era celebrar la consulta.

 

No tothom ho va saber entendre. Els va faltar cintura, com a Varufaquis. Si Rajoy convoca el 27S eleccions generals, caldrà analitzar llavors, no ara, quina és la millor opció per fer el 27S. Amb cintura. No pas amb ideologia. No pas amb pseudoprincipis.

 

El 27S no és una data. O no és només una data.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!