Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

27 de març de 2015
0 comentaris

Creixement

5iridstripe_gold
Les mesures de l’activitat econòmica dels primers mesos de l’any ha dut al Banc d’Espanya a preveure un creixement del 2,8% per l’any 2015. És una bona notícia que coincideix amb la percepció de molts actors econòmics.

Ben cert és que fins que el gruix dels desocupats no tingui feina, qualsevol creixement econòmic serà sempre insuficient, perquè el rellevant és en darrer terme allò que afecta els ciutadans.

Això no obsta per reconèixer que des de fa uns quants mesos l’economia està creixent i que les mesures del Banc Central Europeu han acabar ajudant el creixement econòmic, a augmentar-ne el ritme.

De la mateixa manera que deploràvem creixements negatius (decreixements positius) pel que suposava a la curta de pèrdua d’ocupació, ara estaria bé que reconeguéssim el creixement positiu de l’economia que es traduirà en creixement d’ocupació.

A Catalunya, el creixement de l’ocupació fa mesos i mesos que ha començat, com també la millora del clima econòmic i de percepció dels ciutadans. Algunes empreses i particulars reconeixen que els bancs els persegueixen per oferir-los diners.

Si el creixement econòmic es sosté, la desocupació baixarà i hi haurà més demanda interna que generarà més creixement…el cercle virtuós oposat al que durant tants i tants anys va afectar l’economia i la vida de la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!