Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

5 de març de 2015
0 comentaris

Pressupostos i estructures d’estat

CDS_21
En aquest bloc més d’un cop s’ha apuntat les conseqüències indesitjables de fer el milhomes. Ja en el 9N el risc hi va ser, afortunadament salvat amb intel·ligència i determinació pel president Mas. En els pressupostos s’ha tornat a evidenciar.

Més d’un diari es fa ressò que el pressupost de la Generalitat pel 2015 s’aprova amb les “estructures d’estat rebaixades”, o expressions similars.

Un altre tret al peu del procés. Esmenes presentades per posar en un compromís els qui governen o per visualitzar allò tan barroer de qui és el més valent i agosarat de la contrada (m’estalvio d’escriure el que ha passat pel meu cap) han acabat efectivament rebaixades i han tacat de renúncia imposada uns pressupostos “autonòmics”.

Una altra d’aquestes particularitats de fer el fatxenda, l’autonomisme. És que els pressupostos de la Generalitat pel 2015 podien ser pressupostos d’un estat?

I així el que s’aconsegueix és que els ciutadans penalitzin els partits d’un nou Estat sobirà, independent—sap greu però ja es redreçarà el que es pugui redreçar—i, el que és més preocupant i rellevant, el procés mateix en posar en dubte la viabilitat de tot plegat en veure manca d’intel·ligència, empatia i unitat. Ho dubten? Miren les enquestes darreres.

Més neurona i menys testosterona, caram, per no escriure una altra cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!