Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

29 de gener de 2015
0 comentaris

Compareixença

X Legislatura i pactes de govern
El president Mas compareixerà en l’anomenada comissió Pujol en el Parlament. Així ho ha demanat per carta a la presidenta de la institució. I demana fer-ho quan abans sigui possible.

En els estats democràtics, la sobirania popular resideix en el parlament El parlament català representa el poble de Catalunya. És ben normal, conseqüentment, que el president de la Generalitat comparegui davant el parlament i les comissions que aquest creï.

Al seu torn, el president té la més alta representació de la Generalitat, sistema institucional en què s’organitza políticament l’autogovern, i dirigeix l’acció del Govern. També té la representació ordinària de l’Estat a Catalunya.

Per tant, la presència del president davant de comissions d’investigació ha de ser requerida o sol•licitada de manera molt mesura i curosa. Amb sentit d’Estat, si es vol. Per allò que representen les institucions catalanes, la Generalitat.

El sentit d’Estat obliga a fugir de tota frivolitat, interès de part, cerca d’avantatges o voluntat, directa o indirecta, expressa o tàcita, de perjudicar les pròpies institucions, les institucions del país.

Els estats avançats de llarga tradició democràtica i sentit institucional van molt en compte en utilitzar amb lleugeresa els instruments de què disposen per exercir el control necessari dels que els representen, especialment si és la més alta magistratura del país.

Si volem ser un Estat, que volem, siguem-ho des del primer moment i actuem en conseqüència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!