Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 de gener de 2015
0 comentaris

Unitat, igualtat, decisió

Abstenció de legislatura
La vicepresident del govern espanyol afirma en una entrevista que “de la unitat d’Espanya, de la sobirania, de la igualtat dels espanyols, que el que és nostre país es decideix entre tots, ni volem ni podem parlar”. És evident. I il•lustratiu.
Celebro que un cop més es posi negre sobre blanc el pensament del govern espanyol. La unitat abans que la democràcia, la unitat caiguda del cel; la unitat com a principi i fi de totes les coses. És l’Espanya “una, grande y libre por la gràcia de Dios” en temps de la democràcia espanyola.

La sobirania decidida entre tots, la qual cosa vol dir la no sobirania dels catalans o la sobirania dels catalans, com a espanyols, i dissolta entre aquests. L’Espanya uninacional.
De la igualtat més val no parlar-ne. Formal i encara gràcies. Igualtat en un país desigual de gran desigualtats.

També desigualtat en la distribució territorial de les infraestructures. Llegeixin el llibre de Pere Macias i Òscar Oliver ”Infraestructures d’estat”.

O desigualtat en la distribució de les càrregues del sosteniment de l’Estat, que no és ni compartit; o en els fluxos econòmics entre l’Estat recaptador i el que se’n diuen comunitats autònomes, que no són ja ni una cosa ni l’altra. A tot estirar, ens territorials de gestió.

Clar que no en volen parlar, perquè saben que només parlar-ne ja s’evidenciaria la gran injustícia de tot plegat, la gran estafa.

I aquí en lloc de parlar d’aquestes coses i preparar el que cal fer per guanyar en igualtat, en justícia, en benestar, en autogovern, en sobirania ens dediquem, uns més que altres, a posar el dit a l’ull dels altres, a buscar rèdits particulars.

I fins i tot, a veure com podem lligar curt al qui va davant i als que empenyen. Quanta miopia i mesquinesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!