Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

25 de gener de 2015
0 comentaris

Convivència

anim gent
El PP, però no només el PP, actua amb una irresponsabilitat greu per buscar rèdits polítics. En la convenció que acaba avui, insisteix en el trencament de la societat catalana per culpa del procés independentista.

La versió del sopar de Nadal de trencament familiar, mai abandonada, s’eixampla amb la del trencament d’un poble, ben identificat, o d’una societat sencera.

Naturalment, els que mouen els fils saben que no és pas veritat que hi hagi trencament o perilli la convivència. Perquè no ho permetrem pas i perquè cap risc no hi ha en una societat democràtica i pacífica.

Hi ha, hi ha d’haver, diferència de parers. La multiplicitat de visions en una societat és intrínsecament bona. Com ho és el respecte a les minories.

Cap risc no hi va haver en el passat pels qui, en minoria, defensaven l’independentisme. Cap risc no hi ha, ni hi haurà, pels qui en entorns locals, territorials, o nacionals, defensessin l’unionisme o l’independentisme.

I els més sensats, els qui estimem el país, els qui ens podem qualificar de persones educades, normals, de cap manera hem d’alimentar el discurs del trencament. Primer la convivència.

Aquelles persones que els fan es desqualifiquen soles; aquelles que l’instiguen, des de tribunes públiques o amagades entre bastidors en una convenció pepera, juguen amb foc i es mereixen la reprovació, pacífica, tranquil•la, però ferma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!