Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

21 de gener de 2015
0 comentaris

Apartheid a França

france
França està malalta. Això creu el seu primer ministre Manuel Valls. El mal profund és la relegació en la perifèria urbana, els guetos, dels discriminats. Fins al punt de parlar d’un apartheid territorial, social i ètnic.

Dur, però evident als ulls de molts observadors. Allí s’hi incuben les llavors de molts mals que poden acabar esberlant una societat avançada.

La crida de Valls a la reforma de la ciutadania—paraula que prefereix a integració, que ha perdut el seu sentit, en opinió de Valls—és la resposta al malestar de creixents segments de població que es consideren, amb fonament, discriminats, desproveïts de la possibilitat d’una vida digna i igual a la d’altres ciutadans francesos que no habiten els guetos de les perifèries.

La feina és d’una generació de francesos, apunta el primer ministre. El mal francès no pot ser guarit amb quatre pastilles contra el dolor, reclama cirurgia i replantejament de la forma de conviure i de repartir entre els ciutadans els actius i els passius d’una França malalta, que té, però, el coratge de mirar-se al mirall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!