Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

24 d'octubre de 2014
0 comentaris

Pressió

Periodisme

De bon matí he llegit en un digital que el president Mas pressiona els alcaldes pel 9N. Realment, quan s’analitzi el període de temps coincident amb el procés de transició nacional, de data final avui incerta, el paper dels mitjans donarà per una tesi doctoral.

O més d’una. Alguns diaris editats a Madrid, amb corresponsals a Barcelona, ajuden ben poc a fer-se carta cabal del que succeeix a Catalunya. Els costa d’entendre el que passa i despatxen les anàlisis amb una certa simplificació, per no escriure frivolitat.

Per uns Mas és un independentista furibund i per altres no ho és gens. Per uns és un descendent directe de Maquiavel, mentre que per altres és un home arrossegat per les circumstàncies. Ni uns ni els altres copsen bé la complexitat del moment ni la de la persona. I no cal anar més enllà.

Els alcaldes són persones molt importants que saben ben bé què volen, quins són els seus interessos i en quin país viuen.

Pensar que invitar els alcaldes a col•laborar, lliurement i voluntària, amb el govern per facilitar que els seus conciutadans puguin votar el 9N és pressionar-los, comminar-los, obligar-los…és desconèixer la realitat territorial, menystenir la veritat—algú creu que 941 de 947 alcaldes col•laboren forçats per pressions? —i contribuir a lectures del procés que enganyen la percepció dels lectors.

No tots els mitjans són iguals, ni tots enfoquen les coses de la mateixa manera. Afortunadament encara hi ha pluralitat i multiplicitat de visions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!