Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

25 de setembre de 2014
0 comentaris

Mort impecable

Toquen a morts

Aquest matí tot fullejant, digitalment parlant, diaris m’he trobat amb una foto sobre ferits de guerra a Síria. Immediatament després, he vist una imatge del nou avió de combat americà de grans prestacions.

El contrast m’ha fet pensar. És ben poc habitual veure imatges de ferits de guerra ensangonats a les pàgines dels diaris, si tenim en compte la quantitat de morts que cada dia produeixen les guerres.

Els he de confessar que la imatge a primer cop d’ull m’ha fet pensat més en aquelles disfresses que alguns es plantifiquen per celebrar festes gore o imatges del cinema qualificable d’aquesta manera. Lamentable. Em sap greu.

És més habitual veure imatges de la darrera tecnologia militar explicada asèpticament quan no amb admiració per la seva alta tecnologia. Pilots que van a la guerra sense sortir de la base a milers de quilòmetres de l’objectiu. Míssils que es disparen des de vaixells impol•luts per alts comandaments vestits impecablement. Drons que volen hores i hores per controlar un objectiu. Satèl•lits que llegeixen la matrícula del cotxe que volarà en qüestió de segons.

El contrast és insuportable. La vida humana no rep la mateixa atenció ni és vista de la mateixa manera que els ginys que fan la guerra i s’empassen sense ni veure-les desenes de víctimes humanes per segon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!