Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

20 de setembre de 2014
0 comentaris

Vull ser escocès, Mariano

diada

No és pas veritat que en vulgui ser, d’escocès. Però els tinc una certa enveja. Viuen en un estat democràtic que els reconeix com a nació i poden decidir. A més, els feliciten fins i tot els caps de govern que, com Mariano Rajoy, no volen ni sentir parlar que un poble, una nació, pugui decidir.

Rajoy té les penques de felicitar els escocesos per decidir seguir formant part del Regne Unit i “per fer-ho de forma massiva, pacífica i amb un respecte escrupolós de la legalitat del seu país”.

Algú hauria d’explicar Rajoy que és justament això el que vol fer Catalunya, que és una nació com ho és Escòcia, que té una llei aprovada ahir pel seu Parlament, el del seu país, que empara la consulta, i que ho vol fer pacíficament i massiva.

Per a Rajoy cap contradicció no hi ha, malgrat ser evident, quan felicita la nació Escocesa i nega el pa i la sal a la catalana. I aquí rau la mare dels ous. Per a Rajoy, Catalunya no és nació i el Parlament de Catalunya no és un parlament.

La feina que Catalunya té pel davant no és gens fàcil. I aquest és un ensenyament del referèndum escocès i aniria bé que ser-ne molt conscient per no fer el ridícul arribat el moment de les decisions.

Que no sigui fàcil, augmenta el valor del procés català i el fa més engrescador encara. Prefereixo tombar gegants que castells de sorra a la platja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!