Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

19 de setembre de 2014
0 comentaris

Yes Scotland

A què us comprometeu?

Scotland ha votat i ha guanyat, malgrat que el resultat ha estat contrari al que volien els partidaris de la independència. Scotland s’ha projectat al món com una nació que té dret a decidir el seu futur polític i ha preferit romandre dins del Regne Unit.

Amb el referèndum, Scotland, s’ha guanyat el respecte dels Estats i ha aconseguit que el Regne Unit presti en el futur més atenció als seus ciutadans. Si guanyava el referèndum, guanyava. Si no, també.

I el Regne Unit també ha guanyat. El món ha pogut veure que és un Estat democràtic que creu en la democràcia i la practica. Un Estat que és capaç de resoldre les seves diferències de manera endreçada i pacífica. Sense fer escarafalls i mantenint amb normalitat el funcionament de la seva societat. Tot molt “british”.

I Catalunya també guanya amb el referèndum escocès, perquè ha ensenyat una manera exemplar de fer les coses en un país de la Unió Europea. Una nació que ningú discuteix que ho és vota per decidir. Una altra nació, que l’Estat espanyol és incapaç de reconèixer com a tal, també vol votar per decidir.

El Quebec i Escòcia, Canadà i el Regne Unit de la Gran Bretanya, han marcat un camí que més d’hora que tard seguiran altres nacions al món. També Catalunya. I precisament, allí on es fan les coses bé, els Estats mantenen la seva unitat.

A Espanya no es fan bé. La conclusió és evident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!