Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

24 de juliol de 2014
0 comentaris

Desconfiança i balances

Quan la desconfiança s’aferra a una relació la malmet qui sap si definitivament. Més encara si l’esdevenir afegeix dia rere dia motius per a la desconfiança. La publicació de les balances fiscals de les Comunitats Autònomes n’és un exemple.

Què volen aquesta gent?

La desconfiança fa que la seva publicació ja s’esperés amb prevenció. I els resultats han augmentat la desconfiança. I la desafecció.

 

Primer motiu de desconfiança: el canvi de metodologia, no prou explicat. La impressió generalitzada és que el canvi es fa per amortir diferències entre Comunitats Autònomes.

 

També, i consegüentment, per donar munició als que consideren que Catalunya no està tan perjudicada pel sistema de finançament com els catalanistes diuen i els ciutadans aprecien cada dia.

 

Segon motiu de desconfiança: no lliurar les dades a un equip d’especialistes de prestigi internacionals perquè facin els càlculs.  S’encarrega la feina a algú triat pel Govern espanyol  i passen dies i dies abans que no es difonen, un cop la feina estava feta. La cuina mai no havia estat tan llarga.

 

Malgrat el maquillatge, el dèficit fiscal apareix i es justifica matusserament.  Em fa una gràcia especial el motiu al·legat per no permetre el concert econòmic a Catalunya: és massa gran i aporta massa.

 

Cap raó de dret o d’equitat o de claredat o de coresponsabilitat en l’administració de recursos públics. Cap. Només que la mamella és massa gran com per perdre-la.

 

Per això s’ha de dibuixar ben petita.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!