Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

12 de maig de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Un ordenador per nen a cinquè d?educació primària

N’estic tip que ens vulguin fer passar bou per bèstia grossa. La mesura anunciada pel senyor Rodríguez Zapatero és demagògica i una invasió competencial en tota regla. És, a més, inútil per afavorir la innovació educativa i la modernització dels sistemes d’ensenyament. La Generalitat hauria de rebutjar-la. M’explico.

Invasió competencial ho és en la mesura que l’Estat no té cap competència en la dotació dels centres docents que no són seus. O són de la Generalitat o són privats.  

Les competències de l’Estat es limiten a la regulació dels títols acadèmics i professionals, d’aquí se’n deriva la competència de l’ordenació general del sistema educatiu, i la regulació de les normes bàsiques per al desenvolupament de l’article 27 de la Constitució, així com de les condicions bàsiques que garanteixin la igualtat de tots els espanyols en l’exercici dels drets y en el compliment dels deures constitucionals. Posar ordinadors als centres no té res a veure amb les competències de l’Estat. 

La Generalitat té amb exclusivitat les competències executives. Dotar d’ordinadors els centres és una competència executiva. Ras i curt, l’Estat no és competent. 

És inútil. La modernització dels sistemes d’ensenyament no s’aconsegueix només posant ordinadors en els centres docents. És més qüestió d’organització de l’aprenentatge que altra cosa. Posar ordinadors i seguint fent-ho tot com abans no serveix per a res. Creure que posant ordinadors als centres es transforma el sistema d’ensenyament és d’una ingenuïtat  còsmica. Qui això afirmi està simplement faltant a la veritat més absoluta. 

Qui paga? En ZP explica que es farà amb el cofinançament de les Comunitats Autònomes. Ho té pactat? Qui és ell per obligar a les CA a fer despesa en una àrea que és de la seva exclusiva competència. En el cas català, el que fa primer és no donar a la Generalitat els recursos que li pertoquen. Amb el que l’Estat es queda de més, finança parcialment la compra d’ordinadors i, per completar el que falta, obliga a la Generalitat a posar diners. No tenen vergonya. 

Quina estafa! Quanta demagògia! Quina pena més gran!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!