Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

11 de maig de 2009
Sense categoria
2 comentaris

Immersió lingüística

Ja hi tornem a ser. El català altre cop al bell mig de la batalla política. Ara sota la forma d’atac a la immersió lingüística. El Partit Popular ha tornat a desfermar les seves fòbies. Ha tornat a intentar guanyar vots apel·lant a l’espanyolisme més ranci. Per què?

Una prèvia: el Tribunal Constitucional ja ha validada la immersió i és reconegut arreu que a Catalunya no hi ha problema lingüístic ni de convivència, i que si cap llengua està en perill és la catalana.  

Per què, així doncs, el Partit Popular hi torna?  

En primer lloc, perquè mai no han acabat d’entendre que Catalunya és una nació amb llengua pròpia i que, per  tant, Espanya és plurinacional. 

En segon lloc, perquè els sembla que anar contra els catalans i el català els dóna vots.  

En tercer lloc, perquè el Tribunal Constitucional està tornant a analitzar els drets lingüístics en l’àmbit de l’ensenyament i convé fer pressió. 

En quart lloc, perquè la llei d’educació de Catalunya ha reblat el clau del que l’Estatut disposa.  

A més, hi ha dues raons en les quals el PSOE hi té algun paper:  

La patinada del PSOE de Catalunya (PSC-PSOE) acceptant la tercera hora de castellà, diguin el que diguin, ha tornat a posar sobre la taula la immersió lingüística, quan no pertocava, quan no convenia, quan res no hi tenia a veure. En Maragall insisteix en la immersió quan no pot defensar la tercera hora curricular en castellà imposada pel govern socialista espanyol.  

El PP ha trenat un pacte a Euskadi, per a ells el País Basc, que no segueix el model de la immersió lingüística. El PP pot reclamar al PSOE que defensi a Catalunya el que han signat a Euskadi. Que en farà de mal el pacte PP-PSOE!

  1. Si que ho entenen que Catalunya forma part d’ un Estat  que és la Corona d’ Aragó,que no ha estat mai anulat,internacionalment, que jo sápiga,doncs ho saben de sobres i el volen destruïr de facto perque per dret internacional no ha han fet i no s’atreveixen . 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!