Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

27 de gener de 2009
Sense categoria
0 comentaris

El Cartell

Probablement vostès no s’ho pensaven. Les obres que s’han de fer en els municipis espanyols adreçades a pal·liar el mal estat de les economies locals, mancades del finançament imprescindible, i afavorir la creació d’ocupació duen cartell, i gros: 4 metres de llarg per tres d’ample, a càrrec de l’Ajuntament.

Pot ben bé ser que costi més el suc que el bacallà. Bastants ajuntaments, justificadament per tal de no perdre ni un euro, poder fer quantes més obres millor, més si no les tenien previstes, i poder adjudicar-les amb facilitat han optat per distribuir el que els ha tocat a la rifa en paquets d’inversió per dessota de 30.000 euros cadascun. No sempre, però, val a dir, perquè el mecanisme d’urgència ha permès adjudicar amb diligència obres més importants. 

Sens dubte, hi haurà obres imprescindibles, la immensa majoria, que els alcaldes són gent raonable, però n’hi haurà d’altres, confio que les menys, de poca utilitat o prescindibles. No vull però assenyalar si el Pla ZP o E, ara no fa al cas, és o no bo i encertat (alguna cosa bona té, però sé de maneres de gastar millor els diners públics). El que vull fer notar és que en moltes placetes de pobles petits, es veurà més el cartell que l’obra. 

Vés per on, els ciutadans haurem ajudat a pagar al Govern que escatima el finançament degut als ciutadans de Catalunya i als seus municipis un magnífic anunci en els llocs de privilegi dels pobles del Principat.   I diu que hem d’estar agraïts?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!