Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

26 de gener de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Que tot funcioni


Recordo en Felipe González explicant que socialismo es que España funcione. Eren els temps del gat negre i del gat blanc. El color no importava si es menjaven els ratolins. El socialisme, ja es veu prou, no se’n va sortir o, si més no, no se’n va sortir prou bé.
 


Després vingueren episodis francament tristos i gens conformes amb el que se suposava que havia de ser el socialisme de “cien años de honradez”. Vaig lamentar llavors, i  lamento encara avui, els episodis que van colpir la moral pública i que varen contribuir a començar el camí que ha dut al descrèdit de la política en el període democràtic.
 

Han passat els anys i el socialisme, sovint vergonyant, ha tornat al poder a España. Des de desembre de 2003, el socialisme governa també a Catalunya. I el país segueix sense funcionar prou bé, com correspondria. En els primers anys de la dècada dels vuitanta, es tenia la consciència que convenia construir un país. Ho sabíem els catalans i ho sabia l’incipient nacionalisme espanyol que va acabar reeixint i segueix ben viu transmutat en nacionalisme desacomplexat.  

Ara el país no funciona com ho hauria de fer, però, malauradament, no hi ha amb prou força el sentiment que cal fer alguna cosa per redreçar-lo. Quan el ben bufa, es paren els trens i els tramvies. Pot passar, i cal reconèixer-ho, però no pot passar que sempre que hi ha alguna cosa que surt del que és habitual, problemes a coll.  

Però hi ha només una cosa que no pot fallar mai, i  dissabte passat va fallar, la prevenció. Sabia que a Euzkadi faria molt malt temps. Que al Cantàbric el mar podria estar com per anar a veure el Peine de los Vientos.  Però no sabia que a Catalunya faria tan mal oratge. Vaig sortir de casa i vaig haver de tornar-hi abans que no era previst. Altres no ho van fer.

Mai no sabrem què hagués passat amb un bon servei de prevenció. Catalunya no va funcionar dissabte. I el Conseller d’Interior va deixar que el director general d’emergències s’empassés el tràngol. M’hagués agradat veure’l a primera fila, conseller, assumint la seva responsabilitat i la del govern. Lamento que no fos així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!